FAQ

Vad är Qvido.se?

Qvido.se är en marknadsplats för likviditetsfinansiering såsom fakturaköp och fakturabelåning. Genom Qvido.se kan företag snabbt och enkelt få marknadens bästa priser och villkor utan några kostnader eller förbindelser. Då vi är Sveriges största marknadsplats garanterar vi även att vi kan erbjuda de bästa priserna på just factoringtjänster.

Genom endast tre enkla steg kan du ha marknadens bästa pris och villkor: (1) Starta igång ett anbudsförfarande/auktion (2) Skräddarsy din förfrågan/auktion utifrån dina behov, (3) Följ budgivningen/anbuden och… få marknadens bästa pris och villkor!

Är Qvido.se ett factoring- eller inkassobolag?

Nej, Qvido.se köper inte fakturor och fordringar utan tillhandahåller möjligheten att se över och jämföra finansbolag för att hitta bästa pris och villkor på factoringlösningar såsom fakturaköp och fakturabelåning. Qvido.se använder Bisnode Kredit AB som helhetsleverantör avseende kreditupplysningar, kreditratings m.m. Kontrollerna presenteras för alla potentiella samarbetspartners i syfte att skapa en så transparent och objektiv riskbild som möjligt.

Varför ska man konkurrensutsätta via Qvido.se?

Det finns många fördelar med att använda Qvido, för att nämna några: (1) Bättre pris & villkor för dig som kund (2) Snabbt och enkelt att jämföra och se över val av finansbolag (3) Rätt finansiering för ditt behov. Du som ansöker om finansieringslösning sitter i förarsätet och väljer hur du vill arbeta med finansiering och till vilka villkor. Vi har marknadens ledande finansbolag anslutna till Qvido.se som alla slåss om att få er som kund. Er förfrågan konkurrensutsätts på ett enkelt sätt och ni sparar minst 30-50 % på era factoring- och finansieringskostnader.

Vad kostar det att använda Qvido.se?

Det är helt kostnadsfritt och ej bindande att använda sig av Qvido.se . Vi vet dock att majoriteten av våra kunder är nöjda med anbudsförslagen via Qvido.se, och är övertygade om att även ni kommer att vara det.

Behöver vi oroa oss för våra kundrelationer?

Vi på Qvido.se vet att kundrelationer är A och O. Då ni är våra kunder ser vi oss som era ambassadörer gentemot era kunder. Dessutom går alla finansbolag (och deras verksamhet) genom en gedigen kvalitetskontroll hos oss så att vi kan garantera att de håller en hög kvalitativ standard.

Hur vet vi att vår förfrågan kommer att attrahera bud?

Vi har ett brett spektrum av olika finansbolag av olika storlekar, branscher samt preferenser, så vi känner oss säkra på att vi kan få in optimala bud på just er förfrågan. Är ni osäkra, kan ni alltid kontakta oss och få tips och råd innan – det är gratis!

Hur fungerar supporten på Qvido.se?

Service och kundnöjdhet är bland det viktigaste som finns för oss. Därför är vi redo att ta emot er (eller era kunder) mellan 08.00 och 20.00 måndag till fredag. Självklart är vår support gratis för er som kund och användare.

Vem/Vilka får använda tjänsten hos Qvido.se?

Alla företag med en F-skattsedel kan använda sig av anbudsförfarandet hos Qvido.se. Ring oss eller starta igång en förfrågan och ta del av marknadens bästa pris & villkor på factoring och finansieringstjänster.

Finns det någon begränsning i storlek på finansiering som sökes via Qvido.se?

För oss är det viktigt att ni behåller er flexibilitet, ni bestämmer själva hur stort ert behov är och vilken finansieringsform som passar er bäst. Behöver ni hjälp med att definiera behovet ställer vi gärna upp med detta.

Hjälper ni till med förfrågningar avseende exportfactoring?

Vi har ett flertal finansbolag kopplade till tjänsten som kan bistå med exportfactoring för att hjälpa till med utländska kunder. Det är viktigt att komma ihåg är att prisbilden generellt brukar vara högre för exportfactoring då fordringarna löper högre risk på grund av valutahanteringsrisk samt längre kredittider.

Vad är marknadspriset på fakturaköp samt fakturabelåning?

Då finansbolagen behandlar varje affär som ett unikt fall går det inte att på förhand bestämma priset på just er förfrågan. Då anbudsförfarandet via Qvido.se är otroligt smidigt så kan ni snabbt och enkelt få de mest aktuella priserna på factoring och finansiering just för ert företag just idag. Säkerställ att du har rätt villkor genom att jämföra med oss först.

Hur jobbar Qvido.se mot eventuella bedrägerier?

Qvido.se följer och agerar utifrån de lagar och regelverk som gäller. Samtliga parter i alla transaktioner kontrolleras noggrant genom oberoende upplysningstjänster. Vi utför gedigna bedrägerikontroller och har nolltolerans gentemot bedrägeriförsök.

 

Få kostnadsfri rådgivning idag!