Exportfactoring – varför skall man använda detta?Många frågar om det går att använda sig av fakturaköp/fakturabelåning vid export?

Svar: Ja det går bra!
Vi på Qvido.se har ett flertal samarbetspartners som erbjuder exportfactoring.

Varför exportfactoring? 3 skäl varför du ska välja factoring vid utlandsaffärer

Exportfactoring
 

  • Enkelt sätt att skydda sig mot riskerna vid fakturering utomlands
  • Slipp kostnad för inkasso i utlandet
  • Gardera ditt företag mot valutarisk och kreditrisk

 

 

 

För mindre företag som inte har så stor erfarenhet av utlandsaffärer och betalningsflöden utomlands kan exportfactoring vara ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att skydda sig mot de riskerna.

Förutom att man garderar sig mot valuta- och kreditrisk så slipper man kostnader för påminnelsehantering och inkassokostnader i utlandet. För ett litet företag kan det både vara krångligt och dyrt att hantera sådant i utlandet och på ett främmande språk.

Det är förstås viktigt att man väljer en seriös och professionell partner när man överlåter sina exportfordringar, någon som också förstår vikten av att bevara den goda kundrelationen samtidigt som de kan se till att få betalt. Om du vänder dig till oss på Qvido.se så kan du få kostnadsfri hjälp med att hitta en lämplig samarbetspartner.

Kostnad jämfört med vanlig factoring

Normalt är avgiften högre vid exportfactoring jämfört med vanlig factoring. Anledningen till att priset blir högre baseras främst på en högre kreditrisk i utlandet men även för valutarisken som finansbolaget tar. Många gånger kan valutakursen förändras innan finansbolaget får betalt för fakturan och det kan ofta vara svårare och ta längre tid att få betalt för en utländsk gäldenär. Men om man ser det här från andra hållet så är det ju risker som den som säljer sin exportfaktura slipper att ta höjd för.

Vill du veta mer om factoring bör du läsa vår heltäckande guide som du hittar här: Factoring Guide

← Tillbaka till alla inlägg

Få kostnadsfri rådgivning idag!